Orion VoIP preko Interneta

Bez troškova pozivanja pristupnog broja

Orion VoIP preko Interneta je namenjen prvenstveno korisnicima Orion telekom širokopojasnog Interneta, ali i svim drugim korisnicima koji imaju Internet pristup.

Za ostvarivanje Orion VoIP razgovora nema potrebe da imate fiksni telefon. Na taj način nemate troškove pozivanja pristupnog Orion VoIP broja.

Broj sagovornika birate putem Web telefona na isti način kao kada pozivate sa standardnog fiksnog telefona. Korišćenje Web telefona je omogućeno na Orion VoIP korisničkom portalu.

Na koririsničkom portalu možete detaljno proveriti stanje svog računa, listu svih poziva i cene za sve destinacije.

Da bi ste Orion VoIP uslugu koristili putem Interneta, potrebno je da se registrujete na Orion telekom sistem i aktivirate Orion VoIP uslugu.Telefoniranje putem Orion VoIP korisničkog portala

Nakon što ste se registrovali na sistem Orion telekoma i aktivirali Orion VoIP uslugu, možete se prijaviti na Orion VoIP korisnički portal. Po prijavljivanju na portal automatski će se otvoriti dodatni prozor sa Web telefonom iz koga direktno možete birati broj sagovornika.

NAPOMENA

Da bi ste koristili Web telefon potrebno je da uključite opciju za pojavljivanje pop-up prozora. Web telefon radi isključivo u Internet Exploreru.

Na Orion VoIP korisničkom portalu možete detaljno proveriti stanje svog računa, listu svih poziva i cene za sve destinacije.

Telefoniranje pomoću Soft phone programa

Telefonske pozive moguće je ostvariti i pomoću Soft phone programa. Za detalje pogledajte ovde.

Kvalitetan zvuk pri telefoniranju

Za kvalitetniji zvuk Orion telekom savetuje korišćenje slušalica sa mikrofonom.

Orion VoIP putem IP telefona, ATA adaptera i gejtvej uređaja

Orion VoIP preko Interneta može da se koristi sa raznovrsnim IP telefonima, adapterima za klasične telefone i gejtvej uređajima za povezivanje na klasičnu telefonsku opremu. Orion VoIP je baziran na standardnim VoIP protokolima za prenos glasa preko Interneta i kompatibilan je sa brojnim IP telefonima koji podržavaju SIP standard. Detalje za podešavanje IP telefona i ATA adaptera, možete pogledati ovde.

Biranje broja

Broj birate na uobičajeni način – prvo 00 za izlaz, pa pozivni broj zemlje, potom broj za mrežu ili grad i na kraju broj telefona. Na primer, za broj u Berlinu, Nemačka poziv bi ostvarili sa 00 49 30 … (49 je Nemačka, 30 oznaka za Berlin).

Provera stanja računa

Kroz Orion VoIP korisnički portal možete detaljno proveriti stanje svog računa, listu svih poziva i cene za sve destinacije.

Ukoliko niste korisnik Orion telekoma možete se registrovati ovde.

Za sve informacije u vezi sa korišćenjem naših usluga ili eventualne probleme, možete nam se obratiti na email adresu korisnicka.zona@oriontelekom.rs

© 2010 ORION Telekom. Sva prava zadržana.